iSAFE Informatikai Zrt.

Levelezési cím: 1464 Budapest Pf.:1543 | Telefon: (1) 453 3900 | Ügyfélszolgálat: (1) 225 8585 | Email: mail@isafe.hu

IT biztonság

 Távoli elérés, távmunka, mobil megoldások

 

Manapság már minden vállalkozásban szükség van arra, hogy a központi telephelyen, irodán kívül is elérhetők legyenek a cég dokumentumai, alkalmazásai. A cégvezető munkaidőn túl, távol irodájától szeretné látni vállalkozásai adatait, az értékesítőnek az ügyfélnél folytatott tárgyalása során lehet szüksége az ügyviteli rendszerből elérhető információkra, rendelésfelvételre, leírásokra, prezentációra. Lehetnek távmunkában dolgozó munkatársak, vagy egyszerűen több telephely adatait egy központi szerverrendszer tárolja, ennek távoli elérését kell megoldani. Az elektronikus adatok elérésének helyhezkötöttsége ma már egyértelmű hátrány.

Hozzáférés kontroll

A mobilitás az internet korában már egyszerűen megoldható, ugyanakkor számos veszéllyel jár: úgy kell megvalósítani, hogy a céges adatok, erőforrások illetéktelenek számára ne legyenek elérhetők. Az adatok elérésének jogosultságkezelése azonos legyen az irodán belüli szabályokkal, és a rendszer lehetőséget biztosítson a hozzáférések naplózására, utólagos kiértékelésére.

Távoli hálózati elérést biztosító rendszerünk (TEM – Távoli Elérés Menedzsment) funkciói a következők:

Központi szerverek, alkalmazások távoli elérése

A jogosultságkezelés, távoli beléptetés mellett biztonságos kommunikációs csatornát is kell biztosítani az adatok távoli eléréséhez. A kommunikáció biztonságának is egyenszilárdságúnak kell lennie a belső hálózat biztonságával, illetve az otthoni elérés mellett mobil elérést is szükséges biztosítani. Megoldásunk lehetővé teszi az adataparki vagy irodai szerverek, központi alkalmazások, levelező rendszer biztonságos elérését akár vezetékes (pl. ADSL), akár mobilkommunikáció alapú megoldásokkal. Mobilmegoldásaink Android és iOS operációs rendszerekhez készültek.